Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , puszysta , wilgotna i mocno cytrynowa babka , szybka i łatwa do przygotowania najlepsza babka na święta . Polecam .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę , nie przerywając ucierania dodaj po jednym żółtku , utrzyj na puszystą masę .
Dodaj śmietanę oraz sok i skórkę z cytryn . Obie mąki przesiej z proszkiem dodaj do ciasta .
Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z ciastem za pomocą drewnianej łyżki .
Formę silikonową na babkę posmaruj cienko olejem i wlej babkę . Piecz około 40 minut lub do suchego patyczka w 170 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem lub polej lukrem .