Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , puszysta , wilgotna i mocno cytrynowa babka , szybka i łatwa do przygotowania najlepsza babka na święta . Polecam .
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1084
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 710
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1084
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 710
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 263
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę , nie przerywając ucierania dodaj po jednym żółtku , utrzyj na puszystą masę .
Dodaj śmietanę oraz sok i skórkę z cytryn . Obie mąki przesiej z proszkiem dodaj do ciasta .
Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z ciastem za pomocą drewnianej łyżki .
Formę silikonową na babkę posmaruj cienko olejem i wlej babkę . Piecz około 40 minut lub do suchego patyczka w 170 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem lub polej lukrem .