Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , puszysta , wilgotna i mocno cytrynowa babka , szybka i łatwa do przygotowania najlepsza babka na święta . Polecam .
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2865
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154582
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 383
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2865
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154582
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 383
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę , nie przerywając ucierania dodaj po jednym żółtku , utrzyj na puszystą masę .
Dodaj śmietanę oraz sok i skórkę z cytryn . Obie mąki przesiej z proszkiem dodaj do ciasta .
Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z ciastem za pomocą drewnianej łyżki .
Formę silikonową na babkę posmaruj cienko olejem i wlej babkę . Piecz około 40 minut lub do suchego patyczka w 170 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem lub polej lukrem .