Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka motylek to rewelacyjnie wilgotne, smaczne i do tego ładne ciasto. Świetny dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2070
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5515
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5533
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2070
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5515
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5533
Składniki
Masło i cukier utrzeć na gładką masę, ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, zmiksować. Dodać następie cukier waniliowy i ubite na sztywno białka, wszystko razem zmiksować.
Ciasto podzielić na 3 części. Pierwszą część wylać na blaszkę, do drugiej części dodać kakao i wylać na białą część, a do trzeciej części dodać mak lub inny wybrany składnik i wylać na część kakaową. PO WYLANIU WSZYSTKICH TRZECH WARSTW NALEŻY PRZECIĄGNĄĆ PATYCZEK NA CAŁEJ DŁUGOŚCI CIASTA. Piec w 180 stopniach przez 1 godzinę. Jeśli patyczek jest suchy, ciasto jest gotowe. Uchylić piekarnik i zostawić na chwilę, aby babka mogła "pooddychać" zimniejszym powietrzem.