Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Przygotowanie Jajka cukier, cukier wanilinowy, olejek ubić na najwyższych obrotach miksera na jasną, puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać stopniowo stale ubijając na niskich obrotach. Olej wlewać cienką strużką, stale miksując. Formę natłuścić oprószyć mąką, wyłożyć jasną część ciasta. Do pozostałego ciasta dodać kakao, zmiksować. Ciasto z dodatkiem kakao wyłożyć na jasne, drewnianym patyczkiem zrobić esy-floresy. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 ° przez 40 minut ( do suchego patyczka ). Udekorować polewą, cukrem pudrem lub lukrem.