Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wiśniową albo inną to jest siódme niebo.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1105
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1105
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puch. Dodawać po jednym jajku i cały czas ucierać. Dodawać stopniowo mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Na konie dodać jeszcze olej i ocet. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Ładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 min. Wystudzić. Osypać obficie cukrem pudrem. Smacznego.