Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsista i wilgotna babka z dodatkiem czerwonego wina. Na jesienne smuteczki i "kocykowanie" :)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 533
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 533
Składniki
Ucieram cukier i cukier waniliowy z masłem na puszystą masę, dodaję po jednym jajku i cały czas ucieram. Mąkę mieszam z cynamonem i proszkiem do pieczenia i dodaję stopniowo, naprzemiennie z winem, do babki. Na koniec ubijam białka na sztywną pianę, dodaję do masy i mieszam delikatnie łopatką. Ciasto wylewam do wysmarowanej masłem foremki babkowej o średnicy w szerszej części około 20 cm i wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45-50 minut, do suchego patyczka.
Kiedy babka przestygnie, wyciągam ją z formy i pozostawiam do całkowitego wystygnięcia. Babkę polewam czekoladą lub posypuję cukrem pudrem. Babka na winie gotowa. Smacznego :)