Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na wykorzystanie niepotrzebnych białek.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7842
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7842
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
Składniki
Mąkę, orzechy, proszek do pieczenia wymieszać i dodać olej + mleko. Ponownie wymieszać.
Sparzyć rodzynki, odcedzić i lekko oprószyć mąką.
Ubić białka ze szczyptą soli i stale ubijając dodawać cukier.
Ubite białka dodawać stopniowo do masy i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać rodzynki i ewent. aromaty.
Ciasto przelać do dużej keksówki, wyłożonej papierem do wypieków lub posmarowanej tłuszczem.
Piec w temp. 160 st. C - 50 min. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczona.
Po wystudzeniu można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.