Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja świąteczna babka już przyozdabia stół. Serdecznie ją polecam. Przy okazji składam wszystkim życzenia zdrowych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2919
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 252
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 121
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2919
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 252
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 121
Składniki
Formę do babki wysmarować masłem i wysypać kaszką manną. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać cukier, budyń śmietankowy i aromat. Przesianą mąkę wymieszać ze zmielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Powoli dosypywać ją do masy. Można nadal mieszać mikserem lub zrobić tą końcową czynność przy pomocy łopatki. Otrzymaną masę przełożyć do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w 170 st. C około 50 minut. Pozostawić w foremce do wystygnięcia. Potem babkę wyjąć, polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami.