Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja świąteczna babka już przyozdabia stół. Serdecznie ją polecam. Przy okazji składam wszystkim życzenia zdrowych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22727
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15092
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4829
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45287
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22727
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15092
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4829
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45287
Składniki
Formę do babki wysmarować masłem i wysypać kaszką manną. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać cukier, budyń śmietankowy i aromat. Przesianą mąkę wymieszać ze zmielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Powoli dosypywać ją do masy. Można nadal mieszać mikserem lub zrobić tą końcową czynność przy pomocy łopatki. Otrzymaną masę przełożyć do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w 170 st. C około 50 minut. Pozostawić w foremce do wystygnięcia. Potem babkę wyjąć, polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami.