Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja świąteczna babka już przyozdabia stół. Serdecznie ją polecam. Przy okazji składam wszystkim życzenia zdrowych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych.
Formę do babki wysmarować masłem i wysypać kaszką manną. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać cukier, budyń śmietankowy i aromat. Przesianą mąkę wymieszać ze zmielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Powoli dosypywać ją do masy. Można nadal mieszać mikserem lub zrobić tą końcową czynność przy pomocy łopatki. Otrzymaną masę przełożyć do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w 170 st. C około 50 minut. Pozostawić w foremce do wystygnięcia. Potem babkę wyjąć, polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami.
Makiełki zwane również makiami lub makówkami. Przepis pochodzi z 410. odcinka...
Odsłon: 3111
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 5157
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 8350
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 275
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 258
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 87
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 46
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 8350
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 275
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 258
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 87
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 46
Składniki
Formę do babki wysmarować masłem i wysypać kaszką manną. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać cukier, budyń śmietankowy i aromat. Przesianą mąkę wymieszać ze zmielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Powoli dosypywać ją do masy. Można nadal mieszać mikserem lub zrobić tą końcową czynność przy pomocy łopatki. Otrzymaną masę przełożyć do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w 170 st. C około 50 minut. Pozostawić w foremce do wystygnięcia. Potem babkę wyjąć, polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami.
Przepisy Desery
Desery
Deser z mascarpone, owocami i wafelkami
Desery
Ciasto orzechowe z jabłkami
Desery
Szarlotka z budyniową pianką i bezą
Desery
Ciasto półkruche z jabłkami
Deser z mascarpone, owocami i wafelkami
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 87
Ciasto orzechowe z jabłkami
Polecam smaczne ciasto orzechowe z dodatkiem jabłek. Ciasto po upieczeniu je...
Odsłon: 98