Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja świąteczna babka już przyozdabia stół. Serdecznie ją polecam. Przy okazji składam wszystkim życzenia zdrowych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4995
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44925
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 546
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4995
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44925
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 546
Składniki
Formę do babki wysmarować masłem i wysypać kaszką manną. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać cukier, budyń śmietankowy i aromat. Przesianą mąkę wymieszać ze zmielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Powoli dosypywać ją do masy. Można nadal mieszać mikserem lub zrobić tą końcową czynność przy pomocy łopatki. Otrzymaną masę przełożyć do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w 170 st. C około 50 minut. Pozostawić w foremce do wystygnięcia. Potem babkę wyjąć, polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami.