Do góry

Desery Przepis na:

Babka owocowa.

Babka owocowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1471 Ocena: 19337

Dodano:

Odsłon: 555

Zdrowy deser, babka owocowa z winogronem, malinami, borówkami, serem oraz z nasionkami chia.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do wyparzonej, osuszonej formy układamy maliny i borówki. Cieniutką warstwę nalewamy przestygniętej rozprowadzonej w truskawkowej wodzie żelatyny.

  2. Formę wstawiamy do lodówki żeby galaretka stężała i na stężałą galaretkę nakładamy kolejne warstwy owoców które zalewamy kolejnymi zimnymi galaretkami zrobionymi z wody truskawkowej i żelatyny. Na każdą warstwę daję szklankę gorącej wody truskawkowej i 3 łyżki żelatyny, oczywiście studzę. Robimy dwie warstwy z owocami a trzecia warstwa to będzie warstwa serowa.

  3. Do sera wsypujemy 2 łyżki nasion chia oraz wlewamy 250 ml rozpuszczonej żelatyny w wodzie truskawkowej. Dokładnie mieszamy.

  4. Na warstwy owocowe wylewamy masę serową z galaretką.

  5. Warstwy owocowe pokryte warstwą serową.

  6. Wierzch pokrywamy warstwą herbatników. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

  7. Po kilku godzinach deser wyjmujemy z lodówki i formy.

  8. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 22 marca 2018 Szukam inspiracji na babkę wielkanocną bo takie tradycyjne to u mnie nie mają zwolenników. A to ciasto ma w sobie dużo ze świąt: kształtem przypomina babkę, zawiera ser czyli "prawie jak sernik" - idealne na Wielkanoc:) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń