Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy deser, babka owocowa z winogronem, malinami, borówkami, serem oraz z nasionkami chia.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1171
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 135
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 452
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 70
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1171
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 135
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 452
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 70
Składniki
Do wyparzonej, osuszonej formy układamy maliny i borówki. Cieniutką warstwę nalewamy przestygniętej rozprowadzonej w truskawkowej wodzie żelatyny.
Formę wstawiamy do lodówki żeby galaretka stężała i na stężałą galaretkę nakładamy kolejne warstwy owoców które zalewamy kolejnymi zimnymi galaretkami zrobionymi z wody truskawkowej i żelatyny. Na każdą warstwę daję szklankę gorącej wody truskawkowej i 3 łyżki żelatyny, oczywiście studzę. Robimy dwie warstwy z owocami a trzecia warstwa to będzie warstwa serowa.
Do sera wsypujemy 2 łyżki nasion chia oraz wlewamy 250 ml rozpuszczonej żelatyny w wodzie truskawkowej. Dokładnie mieszamy.
Na warstwy owocowe wylewamy masę serową z galaretką.
Warstwy owocowe pokryte warstwą serową.
Wierzch pokrywamy warstwą herbatników. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po kilku godzinach deser wyjmujemy z lodówki i formy.
Smacznego :)