Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik w nietypowym kształcie. Upiekłam go w formie do babki zamiast keksówki i tak oto powstała babka piernikowa. :-) Wilgotna i smaczny, bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Ciasta z miodem (czyli tradycyjny piernik) potrzebują czasu by zmięknąć, to jest miękkie od razu. Upieczone dzień przed Świętami będzie doskonałe. Polecane dla kulinarnych leniuszków. ;-)
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8832
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8832
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
 
         
         
                Składniki
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem..
Pieczemy w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem przez około 40 minut.
Polewamy rozpuszczoną czekolady. Układamy kandyzowane wiśnie.