Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Masło rozpuścić zostawić do ostygnięcia.Jajka ubij z cukrem,cukrem pomarańczowym na puszystą masę dodaj wystudzone masło i śmietanę.Nastepnie mąki przesiane z proszkiem na koniec otartą skórkę z pomarańczy i wyciśnięty sok z pomarańczy.Formę na babkę wysmaruj masłem i posyp bułka tartą przelej ciasto.Babkę piec w temp.180st około 45 minut bądź do suchego patyczka.Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem. .