Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka, idealna na Wielkanoc.
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 227
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 901
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 227
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 901
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
Rodzynki wrzucić do szklanki i zalać wrzątkiem, odstawić na 30 min. Jajka utrzeć z cukrem i masłem. Następnie wlać śmietanę, zmiksować. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować. Rodzynki odlać z wody, osuszyć ręcznikiem papierowym, obtoczyć w mące i dodać do ciasta. Wymieszać łyżką. Piec ok. 50 min. w temp. 190°C.