Do góry

Desery Przepis na:

Babka świąteczna z ajerkoniakiem

Babka świąteczna z ajerkoniakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2486 Ocena: 17213

Dodano:

Odsłon: 817

Wyborna babka do kawki dla dorosłych

Składniki

  • Mąka ziemniaczana 15 dag
  • Mąka pszenna 10 dag
  • Jajka 5 szt.
  • Cukier puder 20 dag
  • Aromat waniliowy 1 łyżeczka
  • Olej słonecznikowy 1 szklanka
  • Ajerkoniak 1 szklanka
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Szczypta soli
  • Cukier puder do posypki
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Babka świąteczna z ajerkoniakiem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ubić z cukrem pudrem, aromatem i szczyptą soli. Nadal ubijając wlewać cienką strużką ajerkoniak a następnie olej. Do masy dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie ale dokładnie wymieszać łyżką. Gotowe ciast przelać do formy posmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Ciepła babkę posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń