Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna babka do kawki dla dorosłych
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 801
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 163
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 801
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 163
Składniki
Wykonanie: Jajka ubić z cukrem pudrem, aromatem i szczyptą soli. Nadal ubijając wlewać cienką strużką ajerkoniak a następnie olej. Do masy dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie ale dokładnie wymieszać łyżką. Gotowe ciast przelać do formy posmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Ciepła babkę posypać cukrem pudrem.