Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna babka do kawki dla dorosłych
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1788
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8339
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 740
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253308
Polecam.
Odsłon: 1428
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1788
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8339
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 740
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253308
Polecam.
Odsłon: 1428
Składniki
Wykonanie: Jajka ubić z cukrem pudrem, aromatem i szczyptą soli. Nadal ubijając wlewać cienką strużką ajerkoniak a następnie olej. Do masy dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie ale dokładnie wymieszać łyżką. Gotowe ciast przelać do formy posmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Ciepła babkę posypać cukrem pudrem.