Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka świąteczna. Nowy sposób przygotowania zachwyci nawet najbardziej zatwardziałych, przyzwyczajonych do babcinych przepisów.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2010
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1696
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2010
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1696
Składniki
Masło ucierać, dodając kolejno żółtka i 10 dag cukru.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Białka ubić z pozostałym cukrem i połączyć z masą.
Ciasto podzielić na 3 części: do 1. dodać czekoladę, do 2. orzechy i mleko, do szafran wymieszany z likierem.
Do foremki wkładać w odwrotnej kolejności. Piec 30-40 min w temp. 175°C.