Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka świąteczna. Nowy sposób przygotowania zachwyci nawet najbardziej zatwardziałych, przyzwyczajonych do babcinych przepisów.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457511
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1392
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2219
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457511
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1392
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2219
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Składniki
Masło ucierać, dodając kolejno żółtka i 10 dag cukru.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Białka ubić z pozostałym cukrem i połączyć z masą.
Ciasto podzielić na 3 części: do 1. dodać czekoladę, do 2. orzechy i mleko, do szafran wymieszany z likierem.
Do foremki wkładać w odwrotnej kolejności. Piec 30-40 min w temp. 175°C.