Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta ucierana babka z rodzynkami na Wielkanoc i nie tylko zapraszam po przepis .
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 233
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 912
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 233
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 912
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
Do rodzynek dodać łyżkę maki i wymieszać to po to by nie opadły na spód ciasta ciasta .Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , Miękką margarynę ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym dodaje po jednym jajku po łyżce mąkę i wlewam mleko z proszkiem do pieczenia ucieram na koniec dodaje rodzynki oprószone mąką mieszam łyżką .
Formę na babkę należy wysmarować tłuszczem olejem lub masłem by babka potem łatwo sie wyjęła z formy .Ciasto wykladam do foremki równam i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce funkcja góra dół bez termo obiegu ok 40 mamut w 200 stopniach należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej .Upieczona babkę wyjmuje z formy i jeszcze ciepła oprószam cukrem pudrem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film