Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka ucierana na Wielkanoc i inne okazje. Przepis z kanału kulinarnego z Youtuba -Monika Prezentuje. Zapraszam na film.
forma okrągła silikonowa lub inna z kominkiem
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
Do większej miski dodać miekkie masło ,cukier i cukier waniliowy to ucierać mikserem nastepnie dodac po jednym jajku i ucierac mikserem, Potem dodajemy przesianą mąke z proszkiem do pieczenia , dodajemy porcjami , wlewac też stopniowo mleko , doadć aromat waniliowy jeśli mamy taki pod ręka. Rodzynki wcześniej namoczyć w wodzie, odcedzić , opruszyć mąką . Dodac do naszego gotowego ciasta ,dodac też gorzką czekoladę. Zamieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Ciasto przełożyc do formy z kominkiem i piec do słuchego patyczka. Ja piekłam w temperturze 170 stopni na środkowej pólce przez 75 minut. Uwaga każdy piekarnik inaczej piecze.
Po upieczeniu babke wyciągnąć z formy polać czekoladą lub polukrować jak ,kto woli. My jemy posypana cukrem pudrem. Jak tylko dodam film na mój kanał na Youtube to dodam linka. Zapraszam do mojej książki kulinarnej na Smakerze. Buon appetito!