Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczka jest bardzo łatwa w wykonaniu. Łatwo zapamiętać składniki, bo odmierza się je szklankami. Babka jest z dodatkiem kurkumy, co podkręca delikatnie smak i kolor. Smak jest lekko korzenny, a kolor żółto-pomarańczowy. Babka jest polukrowana żółtym, pomarańczowym i zielonym lukrem.
babownica o średnicy 25 cm
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 222
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 44
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 886
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 49
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 222
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 44
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 886
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 49
Składniki
Jajka wybić do miseczki i utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać stopniowo olej rzepakowy. Mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kurkumę połączyć razem. Stopniowo dodawać do miski i miksować na wolnych obrotach. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Z cukru pudru i soku z cytryny zrobić lukier. Podzielić na miseczki i zabarwić wg uznania. U mnie były trzy kolory - żółty, pomarańczowy i zielony. Polukrować ciasto. Udekorować czekoladowymi jajeczkami. Smacznego.