Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczka jest bardzo łatwa w wykonaniu. Łatwo zapamiętać składniki, bo odmierza się je szklankami. Babka jest z dodatkiem kurkumy, co podkręca delikatnie smak i kolor. Smak jest lekko korzenny, a kolor żółto-pomarańczowy. Babka jest polukrowana żółtym, pomarańczowym i zielonym lukrem.
babownica o średnicy 25 cm
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 283
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 116
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4582
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 283
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 116
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4582
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Jajka wybić do miseczki i utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać stopniowo olej rzepakowy. Mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kurkumę połączyć razem. Stopniowo dodawać do miski i miksować na wolnych obrotach. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Z cukru pudru i soku z cytryny zrobić lukier. Podzielić na miseczki i zabarwić wg uznania. U mnie były trzy kolory - żółty, pomarańczowy i zielony. Polukrować ciasto. Udekorować czekoladowymi jajeczkami. Smacznego.