Do góry

Desery Przepis na:

Babka z ajerkoniakiem

Babka z ajerkoniakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 403

Dodano:

Odsłon: 6940

Goście za rogiem, a Ty nie masz nawet ciasta? Spieszymy z pomocą! Poznaj nasz przepis na błyskawiczną babkę z ajerkoniakiem! Goście będą zachwyceni!

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 200g cukru
  • 200ml oleju słonecznikowego
  • 200ml ajerkoniaku
  • 1 łyżeczka proszeku do pieczenia
  • 120g mąki pszennej
  • 120g mąki ziemniaczanej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Babka z ajerkoniakiem

Przygotowanie

  1. W misce ubijamy jajka oraz cukier.
    W mniejszej miseczce łączymy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia.
    Do ubijającej się masy wlewamy olej oraz ajerkoniak.
    Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę.
    Gotową masę przelewamy do formy.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń