Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście za rogiem, a Ty nie masz nawet ciasta? Spieszymy z pomocą! Poznaj nasz przepis na błyskawiczną babkę z ajerkoniakiem! Goście będą zachwyceni!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13647
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13647
Składniki
W misce ubijamy jajka oraz cukier. W mniejszej miseczce łączymy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia. Do ubijającej się masy wlewamy olej oraz ajerkoniak. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę. Gotową masę przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.