Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście za rogiem, a Ty nie masz nawet ciasta? Spieszymy z pomocą! Poznaj nasz przepis na błyskawiczną babkę z ajerkoniakiem! Goście będą zachwyceni!
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 1052
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 55
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 1052
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 55
Składniki
W misce ubijamy jajka oraz cukier. W mniejszej miseczce łączymy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia. Do ubijającej się masy wlewamy olej oraz ajerkoniak. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę. Gotową masę przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.