Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, puszysta, wilgotna babka z wyczuwalną nutką ajerkoniaku :-)
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 109
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3461
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4141
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 109
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3461
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4141
Składniki
Margarynę, olej, ajerkoniak, cukier, cukier waniliowy i wodę gotować na małym ogniu ok. 10 min. Uważać żeby nie wykipiało. Wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Osobno ubić żółtka, wymieszać je delikatnie z przestudzoną masą ajerkoniakową, mąką, proszkiem do pieczenia i pianą z białek. Wlać ciasto do dużej formy babkowej i piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni. Babkę polać ulubioną polewą lub tak jak ja rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Smacznego :-)