Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2268
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3332
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1380
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2268
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3332
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1380
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Masło miękkie utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodawać żółtka, utrzeć do połączenia się składników. Dodać stopniowo przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia, mieszając dolewamy mleko stopniowo. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem delikatnie. Połowe ciasta przekładamy do miseczki i dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Osączone brzoskwinie kroimy w kostkę i mieszamy z jasnym ciastem. Formę podłużną smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy do niej ciasto jasne z brzoskwiniami i dodajemy na wierzch ciemne. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180stC i pieczemy ok 50 minut.