Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 44
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 142
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 411
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 454
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 44
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 142
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 411
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 454
Składniki
Masło miękkie utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodawać żółtka, utrzeć do połączenia się składników. Dodać stopniowo przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia, mieszając dolewamy mleko stopniowo. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem delikatnie. Połowe ciasta przekładamy do miseczki i dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Osączone brzoskwinie kroimy w kostkę i mieszamy z jasnym ciastem. Formę podłużną smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy do niej ciasto jasne z brzoskwiniami i dodajemy na wierzch ciemne. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180stC i pieczemy ok 50 minut.