Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak są porzeczki to musi być ta babka, delikatna i z kwaskowatym smakiem porzeczek:)
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 963
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3106
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 963
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3106
Składniki
utrzeć jajka z cukrem i margaryną dodać olej potem obie mąki proszek do pieczenia oraz ocet dobrze wymieszać umyć porzeczki usunąć ogonki jeszcze wilgotne posypać mąką pszenną wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać
przelać do formy babkowej wysmarowanej dobrze tłuszczem i obsypanej bułką tartą piec około godziny w 180 stopniach
można polać ulubioną polewą u mnie zmiksowane 0.5 szklanki czerwonych i czarnych porzeczek przetarte przez sitko: 2 łyżki takiego musu wymieszane z 1 łyżką mleka w proszku oraz 0.5 szklanki cukru pudru dobrze utrzeć jak za rzadkie dodać jeszcze cukru pudru polać jeszcze gorącą babkę I SMACZNEGO