Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak są porzeczki to musi być ta babka, delikatna i z kwaskowatym smakiem porzeczek:)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2526
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101885
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6284
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2526
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101885
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6284
Składniki
utrzeć jajka z cukrem i margaryną dodać olej potem obie mąki proszek do pieczenia oraz ocet dobrze wymieszać umyć porzeczki usunąć ogonki jeszcze wilgotne posypać mąką pszenną wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać
przelać do formy babkowej wysmarowanej dobrze tłuszczem i obsypanej bułką tartą piec około godziny w 180 stopniach
można polać ulubioną polewą u mnie zmiksowane 0.5 szklanki czerwonych i czarnych porzeczek przetarte przez sitko: 2 łyżki takiego musu wymieszane z 1 łyżką mleka w proszku oraz 0.5 szklanki cukru pudru dobrze utrzeć jak za rzadkie dodać jeszcze cukru pudru polać jeszcze gorącą babkę I SMACZNEGO