Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna i pyszna babka z jabłkami.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19873
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2997
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4185
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19873
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2997
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4185
Składniki
Utrzeć masło z żółtkami i połową cukru. Przesiać mąki z proszkiem.Dodać sok i skórkę z cytryny i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Wszystko lekko wymieszać. Połowę ciasta wylać do wysmarowanej keksówki 12X30 i wyłożonej papierem do pieczenia. Poukładać kawałki jabłek. Zalać resztą ciasta, albo wylać całe i jabłka powciskać.
Piec w 180* ok.45 min. Po upieczeniu, babkę wyjąć, obracając na deskę.Zdjąć papier. Po przestygnięciu,obrócić i posypać cukrem pudrem.