Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka, smaczna i wilgotna babka. Pięknie się prezentuje :)
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52022
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 123
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52022
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 123
Składniki
Jajko utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj olej, mleko i mleko w proszku. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Dokładnie wymieszaj. Ciasto przelej do keksówki bądź tortownicy o śr. 26 cm. Wierzch posyp startym jabłkiem, płatkami migdałowymi, rodzynkami, cynamonem i cukrem waniliowym (ilość dowolna, według uznania). Piecz 30 min. w 180 st.