Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka, smaczna i wilgotna babka. Pięknie się prezentuje :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5924
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 659
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5924
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 659
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 794
Składniki
Jajko utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj olej, mleko i mleko w proszku. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Dokładnie wymieszaj. Ciasto przelej do keksówki bądź tortownicy o śr. 26 cm. Wierzch posyp startym jabłkiem, płatkami migdałowymi, rodzynkami, cynamonem i cukrem waniliowym (ilość dowolna, według uznania). Piecz 30 min. w 180 st.