Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka, smaczna i wilgotna babka. Pięknie się prezentuje :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8277
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 453
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8277
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 453
Składniki
Jajko utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj olej, mleko i mleko w proszku. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Dokładnie wymieszaj. Ciasto przelej do keksówki bądź tortownicy o śr. 26 cm. Wierzch posyp startym jabłkiem, płatkami migdałowymi, rodzynkami, cynamonem i cukrem waniliowym (ilość dowolna, według uznania). Piecz 30 min. w 180 st.