Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, puszysta babka z dodatkiem majonezu, którego w wypieku w ogóle nie czuć. Dobrze sprawdzi się na Wielkanocnym stole.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11141
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3831
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11141
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3831
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, a następnie cały czas ubijając dodajemy stopniowo połowę cukru. W osobnej misce ucieramy na puszystą masę żółtka z majonezem i pozostałym cukrem, dodajemy do ubitych białek i mieszamy. Kolejno dodajemy przesianą mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. Miksujemy przez chwilę do połączenia składników. Masę przelewamy do dowolnej formy (u mnie z kominem) i pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem i w razie potrzeby podpiekamy jeszcze chwilę. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.