Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostą babka z dodatkiem majonezu. Idealna na Wielkanoc.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31882
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2174
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 901
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31882
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2174
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 901
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę, ubijałam mikserem 10 minut. Dodać majonez i wymieszać łyżką, tylko tyle, żeby majonez połączył się z jajkami. Masa powinna pozostać puszysta. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ponownie wymieszać łyżką do połączenia składników. Cześć ciasta przełożyć do formy na babkę nasmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Do pozostałego ciasta dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 45 minut. Po wystudzeniu udekorować polewą. Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka. Dodać śmietankę i podgrzewać mieszając aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Nie gotować.