Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostą babka z dodatkiem majonezu. Idealna na Wielkanoc.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7801
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2948
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1184
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7801
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2948
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1184
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę, ubijałam mikserem 10 minut. Dodać majonez i wymieszać łyżką, tylko tyle, żeby majonez połączył się z jajkami. Masa powinna pozostać puszysta. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ponownie wymieszać łyżką do połączenia składników. Cześć ciasta przełożyć do formy na babkę nasmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Do pozostałego ciasta dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 45 minut. Po wystudzeniu udekorować polewą. Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka. Dodać śmietankę i podgrzewać mieszając aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Nie gotować.