Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostą babka z dodatkiem majonezu. Idealna na Wielkanoc.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę, ubijałam mikserem 10 minut. Dodać majonez i wymieszać łyżką, tylko tyle, żeby majonez połączył się z jajkami. Masa powinna pozostać puszysta. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ponownie wymieszać łyżką do połączenia składników. Cześć ciasta przełożyć do formy na babkę nasmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Do pozostałego ciasta dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 45 minut. Po wystudzeniu udekorować polewą. Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka. Dodać śmietankę i podgrzewać mieszając aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Nie gotować.