Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostą babka z dodatkiem majonezu. Idealna na Wielkanoc.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 889
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4521
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 889
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4521
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę, ubijałam mikserem 10 minut. Dodać majonez i wymieszać łyżką, tylko tyle, żeby majonez połączył się z jajkami. Masa powinna pozostać puszysta. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ponownie wymieszać łyżką do połączenia składników. Cześć ciasta przełożyć do formy na babkę nasmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Do pozostałego ciasta dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 45 minut. Po wystudzeniu udekorować polewą. Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka. Dodać śmietankę i podgrzewać mieszając aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Nie gotować.