Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś babka, która jest przymiarką do Świąt Bożego Narodzenia. Babka dwukolorowa z herbatą matcha i syropem kukurydzianym, czyli bez naszego białego cukru. Babkę można polać lukrem ale ja posypałam cukrem pudrem.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Żółtka utrzeć z masłem. Wlać syrop i wymieszać. Dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i wlać mleko, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Do formy na babkę z kominkiem wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przełożyć połowę ciasta a do pozostałej części dodać matcha i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na to jasne i lekko przemieszać patyczkiem do szaszłyków. Babkę piec około 45-50 minut do suchego patyczka a potem wyjąć z formy, przestudzić i posypać cukrem pudrem.