Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z orzechów włoskim ma nie powtarzalny orzechowy smak. Jeżeli lubicie smak orzechów to ten przepis przypadnie wam do smaku:) Jest bardzo łatwa w przygotowaniu.
mikser, trzepaczka, forma na babkę
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 180st.C Formę smarujemy masłem (można oprószyć mąką np, pełnoziarnistą) Mielimy orzechy w malakrze lub używamy gotowego zmielonego produktu. Jaja ( temperatura pokojowa) wbijamy do miski i ubijamy z cukrem lub miodem i wanilią na puch. Przesiewamy mąkę i dodajemy ją wraz z proszkiem do pieczenia. Krótko mieszamy na wolnych obrotach. Na koniec dodajemy zmielone orzechy włoskie i mieszamy trzepaczką do połączenia składników. Powstałą maspę przelewamy do wcześniej przygotowanej formy, wkałdamy do piekarnika i pieczemy 50 minut do suchego patyczka. Studzimy na kratce. Dekorujemy według uznania.