Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z orzechów włoskim ma nie powtarzalny orzechowy smak. Jeżeli lubicie smak orzechów to ten przepis przypadnie wam do smaku:) Jest bardzo łatwa w przygotowaniu.
mikser, trzepaczka, forma na babkę
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 160
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3225
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3501
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 622
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 160
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3225
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3501
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 622
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 180st.C Formę smarujemy masłem (można oprószyć mąką np, pełnoziarnistą) Mielimy orzechy w malakrze lub używamy gotowego zmielonego produktu. Jaja ( temperatura pokojowa) wbijamy do miski i ubijamy z cukrem lub miodem i wanilią na puch. Przesiewamy mąkę i dodajemy ją wraz z proszkiem do pieczenia. Krótko mieszamy na wolnych obrotach. Na koniec dodajemy zmielone orzechy włoskie i mieszamy trzepaczką do połączenia składników. Powstałą maspę przelewamy do wcześniej przygotowanej formy, wkałdamy do piekarnika i pieczemy 50 minut do suchego patyczka. Studzimy na kratce. Dekorujemy według uznania.