Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna i aromatyczna. Można polać ją polać polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka. To idealna propozycja na ciasto deserowe.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 157
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 157
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej, wodę gazowaną. Ciasto delikatne wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao, olejek rumowy i wymieszać. Do drugiej części dodać kisiel i wymieszać. Do natłuszczanej formy na babkę od środka nakładać na przemian ciasto ziemne i ciasto Jane, wypełnioną formę przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 50-60minut.
Polecam