Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna i aromatyczna. Można polać ją polać polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka. To idealna propozycja na ciasto deserowe.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 109
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 105
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 109
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 105
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej, wodę gazowaną. Ciasto delikatne wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao, olejek rumowy i wymieszać. Do drugiej części dodać kisiel i wymieszać. Do natłuszczanej formy na babkę od środka nakładać na przemian ciasto ziemne i ciasto Jane, wypełnioną formę przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 50-60minut.
Polecam