Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna i aromatyczna. Można polać ją polać polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka. To idealna propozycja na ciasto deserowe.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2823
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2823
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej, wodę gazowaną. Ciasto delikatne wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao, olejek rumowy i wymieszać. Do drugiej części dodać kisiel i wymieszać. Do natłuszczanej formy na babkę od środka nakładać na przemian ciasto ziemne i ciasto Jane, wypełnioną formę przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 50-60minut.
Polecam