Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna i aromatyczna. Można polać ją polać polewą lub lukrem i dowolnie udekorować - pychotka. To idealna propozycja na ciasto deserowe.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 440
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 440
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej, wodę gazowaną. Ciasto delikatne wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao, olejek rumowy i wymieszać. Do drugiej części dodać kisiel i wymieszać. Do natłuszczanej formy na babkę od środka nakładać na przemian ciasto ziemne i ciasto Jane, wypełnioną formę przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 50-60minut.
Polecam