Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Rodzynki,migdały i orzechy posiekałam drobno nożem,można również zblendować ja osobiście wole aby było czuć bakalie. Namaczamy bakalie w mleku z aromatem rumowym i odstawiamy na min 1 godzinę.
Masło,cukier ,kakao i mleko(ja użyłam mleka z namaczania bakali bo dodaje dodatkowego aromatu),rozpuszczamy w garnku i odstawiamy do ostygnięcia.
Gdy masa kakaowa nam stygnie zabieramy się za rozdrabnianie herbatników na drobniutkie kawałki.
Do miski wrzucamy pokruszone herbatniki,bakalie, powidła śliwkowe,nutelle i przestudzoną masę kakaową i dokładnie wszystko wyrabiamy.
Z masy formujemy małe kuleczki i obtaczamy. Odstawiamy do lodówki na minimum całą noc.
Z podanej porcji wyszło mi 60 małych bajaderek Smacznego!!!