Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to nie tylko pyszna słodka przekąska, ale przede wszystkim sposób na wykorzystanie resztek w swojej kuchni. Wypróbuj!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Herbatniki drobno pokrusz, tak samo zrób z orzechami. Czekoladę połam na mniejsze kawałki i roztop ją w kąpieli wodnej. Masło roztop i odstaw do ostudzenia.
Ciasto pokrusz w palcach i przełóż do dużej miski. Dodaj masło orzechowe albo krem czekoladowy, dżem, herbatniki i orzechy albo rodzynki. Wlej rozpuszczoną czekoladę, masło i mleko. Całość zagnieć na jednolitą masę. Powinna mieć konsystencję gęstą i lekko klejącą.
Z przygotowanej masy uformuj kulki. Obtocz je w wiórkach kokosowych. Odstaw do szczelnego pojemnika i wstaw do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie bajaderki powinny zrobić się zwarte i gotowe do jedzenia.