Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to nie tylko pyszna słodka przekąska, ale przede wszystkim sposób na wykorzystanie resztek w swojej kuchni. Wypróbuj!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 995
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2001
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 467
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 995
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2001
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 467
Składniki
Herbatniki drobno pokrusz, tak samo zrób z orzechami. Czekoladę połam na mniejsze kawałki i roztop ją w kąpieli wodnej. Masło roztop i odstaw do ostudzenia.
Ciasto pokrusz w palcach i przełóż do dużej miski. Dodaj masło orzechowe albo krem czekoladowy, dżem, herbatniki i orzechy albo rodzynki. Wlej rozpuszczoną czekoladę, masło i mleko. Całość zagnieć na jednolitą masę. Powinna mieć konsystencję gęstą i lekko klejącą.
Z przygotowanej masy uformuj kulki. Obtocz je w wiórkach kokosowych. Odstaw do szczelnego pojemnika i wstaw do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie bajaderki powinny zrobić się zwarte i gotowe do jedzenia.