Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdemu zdarzył się kiedyś nieudany wypiek. Ja ostatnio w połowie pieczenia doszłam do wniosku, że nie dodałam do ciasta cukru ;) Wypiek został zamrożony i po jakim czasie zrobiłam z niego wspaniałe rumowe bajaderki
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 267
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14456
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1691
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16609
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 267
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14456
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1691
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16609
Składniki
Rodzynki i żurawinę zalewamy rumem. Odstawiamy na 15 minut. Ciasto kruszymy na drobne kawałki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki mieszamy (łącznie z rumem, którym zalane były bakalie). Razem mieszamy i zagniatamy. Formujemy kulki lub inny kształt za pomocą foremek. Obtaczamy w gorzkim kakao lub pokruszonych liofilizowanych truskawkach. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Zamiast ciasta można użyć herbatników. Jeśli kulki się nie kleją, dodajcie więcej dżemu.