Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniejsza wersja słynnej zebry w wersji bananowej.
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 743
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 899
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 203
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 561
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 199
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 743
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 899
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 203
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 561
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 199
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem i miksujemy z jajkami. Mąkę przesiewamy z sodą.
Dosłodzić wedle uznania, jeśli lubicie słodkie i wszystko dokładnie miksujemy. Masę dzielimy na pół.
Do jednej części dodajemy kakao i miksujemy. Do drugiej dodajemy masło orzechowe (jest dla smaku, więc nie jest koniecznym składnikiem, wtedy zastępujemy olejem).
Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy na przemian masę. Dwie łyżki jasne, dwie ciemniej i tak do wykończenia (lub prosto z misek lejemy na przemian). Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 40 minut do suchego patyczka.