Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniejsza wersja słynnej zebry w wersji bananowej.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 860
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 860
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem i miksujemy z jajkami. Mąkę przesiewamy z sodą.
Dosłodzić wedle uznania, jeśli lubicie słodkie i wszystko dokładnie miksujemy. Masę dzielimy na pół.
Do jednej części dodajemy kakao i miksujemy. Do drugiej dodajemy masło orzechowe (jest dla smaku, więc nie jest koniecznym składnikiem, wtedy zastępujemy olejem).
Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy na przemian masę. Dwie łyżki jasne, dwie ciemniej i tak do wykończenia (lub prosto z misek lejemy na przemian). Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 40 minut do suchego patyczka.