Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniejsza wersja słynnej zebry w wersji bananowej.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 333
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3318
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 609
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 333
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3318
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 609
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem i miksujemy z jajkami. Mąkę przesiewamy z sodą.
Dosłodzić wedle uznania, jeśli lubicie słodkie i wszystko dokładnie miksujemy. Masę dzielimy na pół.
Do jednej części dodajemy kakao i miksujemy. Do drugiej dodajemy masło orzechowe (jest dla smaku, więc nie jest koniecznym składnikiem, wtedy zastępujemy olejem).
Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy na przemian masę. Dwie łyżki jasne, dwie ciemniej i tak do wykończenia (lub prosto z misek lejemy na przemian). Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 40 minut do suchego patyczka.