Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniejsza wersja słynnej zebry w wersji bananowej.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8506
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6952
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4736
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327387
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8506
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6952
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4736
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327387
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem i miksujemy z jajkami. Mąkę przesiewamy z sodą.
Dosłodzić wedle uznania, jeśli lubicie słodkie i wszystko dokładnie miksujemy. Masę dzielimy na pół.
Do jednej części dodajemy kakao i miksujemy. Do drugiej dodajemy masło orzechowe (jest dla smaku, więc nie jest koniecznym składnikiem, wtedy zastępujemy olejem).
Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy na przemian masę. Dwie łyżki jasne, dwie ciemniej i tak do wykończenia (lub prosto z misek lejemy na przemian). Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 40 minut do suchego patyczka.