Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w smaku przypominające niecko kopiec kreta
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91020
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38208
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 285
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91020
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38208
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 285
Składniki
Składniki ciasta zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy dno prostokątnej blaszki (23x35cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy ciasto widelcem, wstawiamy do nagrzanego do 190 st piekarnika na 15-20 minut.
Galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy.
Osączonego ananasa kroimy na cząstki. Banany obieramy i wykładamy na kruche ciasto, jeden przy drugim, wolne miejsca uzupełniamy kawałkami ananasa. Owoce zalewamy tężejącą galaretką.
Krem przygotowujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na galaretkę. Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Przygotowany krem wykładamy na owoce z galaretką.
Posypujemy posiekaną czekoladą.