Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w smaku przypominające niecko kopiec kreta
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 135
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15578
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 201
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 212
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 135
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15578
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 201
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 212
Składniki
Składniki ciasta zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy dno prostokątnej blaszki (23x35cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy ciasto widelcem, wstawiamy do nagrzanego do 190 st piekarnika na 15-20 minut.
Galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy.
Osączonego ananasa kroimy na cząstki. Banany obieramy i wykładamy na kruche ciasto, jeden przy drugim, wolne miejsca uzupełniamy kawałkami ananasa. Owoce zalewamy tężejącą galaretką.
Krem przygotowujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na galaretkę. Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Przygotowany krem wykładamy na owoce z galaretką.
Posypujemy posiekaną czekoladą.