Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,delikatne muffiny,super deser do pysznej kawy lub gorącej czekolady:)
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 326
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 108
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 160
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 326
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 108
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 160
Składniki
Masło rozpuścić i ostudzić.Banany rozgnieść albo zmiksować.Można odłożyć 12 plasterków banana,które umieścimy w całości w muffinach.
Czekoladę posiekać na małe kawałki.W jednej misce wymieszać mąkę,cukier,proszek do pieczenia,sodę i sól.
W drugiej misce wymieszać jajka,masło,jogurt,ekstrakt waniliowy i rozgniecione banany.Wlać płynne składniki do suchych,wrzucić czekoladę i wymieszać do połączenia składników.
Nałożyć masę bananową do foremek,włożyć plasterki bananów.Piec w temperaturze 180-200 st.C przez 25 minut.Zrobić polewę:czekoladę rozpuścić w garnku na małym ogniu wraz ze śmietanką.Polać muffinki.