Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,delikatne muffiny,super deser do pysznej kawy lub gorącej czekolady:)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Masło rozpuścić i ostudzić.Banany rozgnieść albo zmiksować.Można odłożyć 12 plasterków banana,które umieścimy w całości w muffinach.
Czekoladę posiekać na małe kawałki.W jednej misce wymieszać mąkę,cukier,proszek do pieczenia,sodę i sól.
W drugiej misce wymieszać jajka,masło,jogurt,ekstrakt waniliowy i rozgniecione banany.Wlać płynne składniki do suchych,wrzucić czekoladę i wymieszać do połączenia składników.
Nałożyć masę bananową do foremek,włożyć plasterki bananów.Piec w temperaturze 180-200 st.C przez 25 minut.Zrobić polewę:czekoladę rozpuścić w garnku na małym ogniu wraz ze śmietanką.Polać muffinki.