Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,delikatne muffiny,super deser do pysznej kawy lub gorącej czekolady:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Masło rozpuścić i ostudzić.Banany rozgnieść albo zmiksować.Można odłożyć 12 plasterków banana,które umieścimy w całości w muffinach.
Czekoladę posiekać na małe kawałki.W jednej misce wymieszać mąkę,cukier,proszek do pieczenia,sodę i sól.
W drugiej misce wymieszać jajka,masło,jogurt,ekstrakt waniliowy i rozgniecione banany.Wlać płynne składniki do suchych,wrzucić czekoladę i wymieszać do połączenia składników.
Nałożyć masę bananową do foremek,włożyć plasterki bananów.Piec w temperaturze 180-200 st.C przez 25 minut.Zrobić polewę:czekoladę rozpuścić w garnku na małym ogniu wraz ze śmietanką.Polać muffinki.