Do góry

Desery Przepis na:

Bananowe muffiny czekoladowo-kawowe

Bananowe muffiny czekoladowo-kawowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 412

Dodano:

Odsłon: 1125

Banany, czekolada, kawa - połączenie idealne. Te muffiny są mięciutkie, mocne i obłędne w smaku. Są świetnym rozwiązaniem na nadmiar dojrzałych bananów w domu. ;)

Składniki

  • Składniki w temperaturze pokojowej, z podanej ilości wychodzi 12 muffinów:
  • Mokre:
  • 3 banany
  • 200 jogurtu naturalnego
  • 80 g rozpuszczonego masła
  • 3/4 szklanki kawy (espresso lub z 2 łyżeczek rozpuszczalnej)
  • jajko
  • Suche:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki kakao
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 50 g posiekanej gorzkiej czekolady lub groszków czekoladowych
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 2 banany rozgnieść, wymieszać z resztą mokrych składników. W drugiej misce wymieszać suche składniki. Wsypać suche do mokrych i wymieszać łyżką do połączenia składników, nie trzeba mieszać dokładnie, ciasto ma grudki od rozgniecionych bananów. Napełnić foremkę do muffinów, wyłożoną papilotkami. Jednego banana pokroić na plasterki ułożyć na środku każdego muffina. Piec w 180° przez 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń