Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bananowe ,lekkie i orzeżwiające.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4258
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1901
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11198
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4258
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1901
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11198
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i żółtka . Mąkę wymieszać z pr. do pieczenia, cukrem wanilinowym, kakao i delikatnie wymieszać z masą żółtkową. Ciasto wlać na dużą blachę wyłożoną pergaminem i piec 30 minut w tem.180st .C
MASA BUDYNIOWA: ugotować budynie na mleku, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać powoli budyń. Wyłożyć na nasączony biszkopt i wstawić do lodówki. Po schłodzeniu masy nałożyc 6 bananów przeciętych na pół(wzdłuż) , tworząc wzorek . Całość zalać galaretką juz tężęjącą.