Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bananowe ,lekkie i orzeżwiające.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i żółtka . Mąkę wymieszać z pr. do pieczenia, cukrem wanilinowym, kakao i delikatnie wymieszać z masą żółtkową. Ciasto wlać na dużą blachę wyłożoną pergaminem i piec 30 minut w tem.180st .C
MASA BUDYNIOWA: ugotować budynie na mleku, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać powoli budyń. Wyłożyć na nasączony biszkopt i wstawić do lodówki. Po schłodzeniu masy nałożyc 6 bananów przeciętych na pół(wzdłuż) , tworząc wzorek . Całość zalać galaretką juz tężęjącą.