Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6328
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154814
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6328
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154814
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Składniki na tortownicę o śr. 24 cm. Biszkopt; Oddzielić białka od zółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem, stopniowo dodawać po jednym żółtku, na końcu łyżka po łyżce przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Nie miksować długo. Wystarczy do połaczenia składników. Piec na tortownicy wyłożonej tylko na spodzie papierem do pieczenia. 150* 20 minut bez termoobiegu. Gdy na biszkopcie wyrośnie górka, należy ją ściąć. masa; Banany należy rozgnieśc widelcem. Masło zmiksowac do białości i dodawać stopniowo zgniecione banany. Do masy wlać zimne rozpuszczone galaretki. Masę wstawić do lodówki, aby lekko stężała. Dopiero taką można wylać na biszkopt. wierzch; Banana cienko pokroić i poukładać na wierzchu, zalać tężejącą galaretką. Całość włożyć do lodówki na dwie godziny.