Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19736
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2867
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19736
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2867
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
4 banany zmiksować z masłem, żółtkiem i cukrem pudrem. Jedną galaretkę rozpuścić w 1i 1/2 szkl wody, zimną dodać do masy. Następnie dodać rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę.Wszystko razem zmiksować. Masę rozprowadzić na biszkopcie.
Na wierzchu ułożyć pokrojonego w plasterki banana. Zalać tężejącą galaretką , rozpuszczoną w 1 i 1/2 szkl. wody.