Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta owsianka z owocami.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 342
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 128
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 66
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 186
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 342
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 128
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 66
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 186
Składniki
Mleko zagotować w garnku.
Banana pokroić i rozgnieść widelcem ( zostawić kilka plasterków do dekoracji )
Morele pokroić w drobną kosteczkę ( zostawić troszkę do dekoracji ).
Gdy mleko zacznie się gotować wrzucić do niego płatki owsiane ( błyskawiczne ) i morele. Gotować 1 minutę na średnim ogniu ciągle mieszając.
Następnie gotować jeszcze przez 2 minuty na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodać banana.
Przełożyć na miseczkę i udekorować. Smacznego :)