Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki torcik na urodziny dla naszych pociech.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25194
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25194
Składniki
Wykonanie placka: Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na gładką masę.
Następnie wsypać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika i orzechy. Całość dokładnie wymieszać,.
Dodać poduszone widelcem banany. Jeszcze raz starannie wymieszać masę i przełożyć do wcześniej przygotowanej formy.
Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostudzony placek przekroić na pół i przeciąć obie połówki poziomo. Po czym obie połówki placka przełożyć częścią kremu i odwrócić tworząc skrzydełka motyla, a środek połączyć obranym bananem.
Resztą masy posmarować cały placek i ozdobić dowolnie, cukiereczkami, pokrojoną galaretka lub pisakami żelowymi.
Wykonanie kremu: Obrane banany skropić sokiem z cytryny i odstawić aby nie zmieniły koloru. Śmietanę schłodzić i ubić z cukrem, fixami, bananami na bardzo gładką masę.