Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie łatwe! Szybkie! Tanie! Smakuje tak samo jak wygląda - rewelacyjnie!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1182
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1182
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Składniki
Dno tortownicy (o średnicy ok. 20cm) wykładamy herbatnikami.
Banany kroimy w plasterki. Układamy na warstwie herbatników jeden przy drugim.
Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu dodając łyżkę masła.
Do ugotowanych wsypujemy galaretki.Całość mieszamy!Studzimy.
Do przestudzonej masy dodajemy żółtko i mieszamy ponownie.
Tak przygotowaną masę wlewamy do tortownicy.
Gdy stężeje dekorujemy wg własnego pomysłu czekoladą!