Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie łatwe! Szybkie! Tanie! Smakuje tak samo jak wygląda - rewelacyjnie!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 339
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 120
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 339
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 120
Składniki
Dno tortownicy (o średnicy ok. 20cm) wykładamy herbatnikami.
Banany kroimy w plasterki. Układamy na warstwie herbatników jeden przy drugim.
Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu dodając łyżkę masła.
Do ugotowanych wsypujemy galaretki.Całość mieszamy!Studzimy.
Do przestudzonej masy dodajemy żółtko i mieszamy ponownie.
Tak przygotowaną masę wlewamy do tortownicy.
Gdy stężeje dekorujemy wg własnego pomysłu czekoladą!