Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki deser z prostych składników. Jeśli zalegają wam w kuchni banany i zastanawiacie się co z nich zrobić, skorzystajcie z tego przepisu. Banany w cieście to szybka, słodka przekąska, która z pewnością zasmakuje całej Waszej rodzinie, Usmażone banany najlepiej smakują podawane na ciepło z gałką lodów waniliowych. Można je również serwować jako dodatek do kawy lub herbaty. Wszystkie składniki do przygotowania tego deseru powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni!
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Banany obieramy i kroimy na mniejsze części.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, mąkę i wlewamy mleko. Składniki mieszamy.
Do niewielkiego garnka wlewamy olej. Rozgrzewamy do temperatury około 180 stopni.
Kawałki bananów zanurzamy w cieście. Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor.
Usmażone banany przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami.