Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis rodzinny - mam go od mamy i tylko według niego robię faworki. Są bardzo cieniutkie i chrupiące. Najlepiej od razu zrobić z podwójnej porcji bo szybko znikają :)
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 30
Szukasz przepisu na rozpływające się w ustach mięso, które zachwyci każdego d...
Odsłon: 3134
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 23
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 112
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 30
Szukasz przepisu na rozpływające się w ustach mięso, które zachwyci każdego d...
Odsłon: 3134
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 23
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 112
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto i odstawić na parę minut. Następnie uderzać w nie wałkiem (tyle czasu na ile nam starczy siły :)) aby jak najbardziej napowietrzyć ciasto. Tak przygotowane wałkujemy cieniutko. Radełkiem lub nożem (polecam nóż do pizzy) tniemy na paski o szerokości ok. 2-3 cm a następnie na krótsze paseczki długości ok. 10 cm. W każdym paseczku na środku robimy pionowe nacięcie przez które przewlekamy jeden koniec paska. Tak przygotowane faworki smażymy na rozgrzany oleju na rumiano z obu stron co trwa dosłownie kilka sekund. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)