Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo mocno czekoladowe muffinki.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2107
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11115
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 95
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2107
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11115
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 95
Składniki
Jednej misce mieszamy składniki suche: mąka, kakao, cukier biały i trzcinowy, sodę oraz proszek do pieczenia. W drugiej większej misce mieszamy składniki mokre. Na początek jajka mieszamy z jogurtem naturalnym, gdy już będą dokładnie wymieszane dodajemy mleko oraz stopione przestudzone masło.
Następnie do mokrych składników dodajemy składniki suche. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Wszystko krótko mieszamy. Ciasto wykładamy do papilotek (12 sztuk) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.