Do góry

Desery Przepis na:

Bardzo szybkie ciasto Renatki

Bardzo szybkie ciasto Renatki

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 723

Dodano:

Odsłon: 60480

Ciasto, które się robi dosłownie w mgnieniu oka, a w dodatku jeszcze bardzo dobrze smakuje.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę pszenną, cukier brązowy, olej z pestek winogron dać do miski.

  2. 3 jajka rozbełtać w 3/4 szklanki mleka i wlać do miski, następnie wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.

  3. Wsypać do masy kakao i proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie łyżką.

  4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę z miski.

  5. W osobnej misce widelcem rozrobić ser + 1 całe jajko + 1 łyżka cukru waniliowego, a potem łyżką powkładać do ciasta. Jabłka obrać i pokroić w plasterki i powkładać do masy pomiędzy serem.

  6. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45 minut.

  7. Sprawdzić patyczkiem czy jest ciasto po tym czasie upieczone. Smacznego !!! Ciasto robi się naprawdę bardzo szybko. Dobre, gdy mają przyjść niespodziewani goście. Do ciasta można stosować dowolne owoce, również owoce zamrożone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellajaga 01 marca 2016 Myślę,ze na taką ilość mąki wystarczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jola35 01 marca 2016 nie jest wymienione w składnikach proszek do pieczenia i nie wiadomo ile dodać bo w opisie jak przyrządzić jest wymieniony proszek do pieczenia Odpowiedzi: 2 ▼

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń