Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które się robi dosłownie w mgnieniu oka, a w dodatku jeszcze bardzo dobrze smakuje.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2062
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2062
Składniki
Mąkę pszenną, cukier brązowy, olej z pestek winogron dać do miski.
3 jajka rozbełtać w 3/4 szklanki mleka i wlać do miski, następnie wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.
Wsypać do masy kakao i proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie łyżką.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę z miski.
W osobnej misce widelcem rozrobić ser + 1 całe jajko + 1 łyżka cukru waniliowego, a potem łyżką powkładać do ciasta. Jabłka obrać i pokroić w plasterki i powkładać do masy pomiędzy serem.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45 minut.
Sprawdzić patyczkiem czy jest ciasto po tym czasie upieczone. Smacznego !!! Ciasto robi się naprawdę bardzo szybko. Dobre, gdy mają przyjść niespodziewani goście. Do ciasta można stosować dowolne owoce, również owoce zamrożone.