Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które się robi dosłownie w mgnieniu oka, a w dodatku jeszcze bardzo dobrze smakuje.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1185
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 987
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1758
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1185
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 987
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1758
Składniki
Mąkę pszenną, cukier brązowy, olej z pestek winogron dać do miski.
3 jajka rozbełtać w 3/4 szklanki mleka i wlać do miski, następnie wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.
Wsypać do masy kakao i proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie łyżką.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę z miski.
W osobnej misce widelcem rozrobić ser + 1 całe jajko + 1 łyżka cukru waniliowego, a potem łyżką powkładać do ciasta. Jabłka obrać i pokroić w plasterki i powkładać do masy pomiędzy serem.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45 minut.
Sprawdzić patyczkiem czy jest ciasto po tym czasie upieczone. Smacznego !!! Ciasto robi się naprawdę bardzo szybko. Dobre, gdy mają przyjść niespodziewani goście. Do ciasta można stosować dowolne owoce, również owoce zamrożone.