Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z uszkami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1334
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4046
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1334
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4046
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Składniki
Grzyby umyj, namocz na noc, po czym ugotuj je w tej samej wodzie. Buraki wrzuć do wrzątku razem z cebulą i przyprawami. Gotuj je do miękkości, następnie odcedź, a do wywaru wlej wodę po grzybach. Dopraw całość przyprawami.
Posiekaną cebulę zeszklij, dodaj posiekane ugotowane grzyby i bułkę tartą. Gdy masa przestygnie, wbij jajko, wymieszaj i dopraw pieprzem oraz solą.
Mąkę i szczyptę soli połącz z odrobiną gorącej wody i olejem. Cienko zagnieć, rozwałkuj i pokrój na małe kwadraty. Na każdym ułóż farsz i zlep brzegi.
Wrzuć uszka do osolonej wody i gotuj, aż wypłyną. Następnie odcedź je, po czym ułóż na talerzach i zalej gorącym barszczem.
Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Super TV