Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska na bazie bakalii, bananów i miodu. Batoniki nie zawierają mąki, cukru ani jajek. Są proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne. Ich skład można modyfikować, dodając np wiórki kokosowe, czy gorzką czekoladę.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112985
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 337
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 684
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 537
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112985
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 337
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 684
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 537
Składniki
Banany rozgnieść widelcem na gładką masę, dodać miód i wymieszać.
Słonecznik i płatki owsiane podprażyć na suchej patelni, lekko przestudzić i wsypać do masy bananowej. Dodać orzeszki, żurawinę oraz cynamon, wymieszać.
Masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzić. Piec ok. 35 minut w temperaturze 170 st. C, a po przestudzeniu pokroić na nieduże prostokąty.