Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska na bazie bakalii, bananów i miodu. Batoniki nie zawierają mąki, cukru ani jajek. Są proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne. Ich skład można modyfikować, dodając np wiórki kokosowe, czy gorzką czekoladę.
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5017
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2570
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 400
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 128
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1613
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5017
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2570
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 400
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 128
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1613
Składniki
Banany rozgnieść widelcem na gładką masę, dodać miód i wymieszać.
Słonecznik i płatki owsiane podprażyć na suchej patelni, lekko przestudzić i wsypać do masy bananowej. Dodać orzeszki, żurawinę oraz cynamon, wymieszać.
Masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzić. Piec ok. 35 minut w temperaturze 170 st. C, a po przestudzeniu pokroić na nieduże prostokąty.