Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe batoniki, szybkie i zdrowe!!!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1341
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12703
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4081
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1341
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12703
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4081
Składniki
Orzechy, migdały i rodzynki kroimy, ale niezbyt drobno. Wszystkie suche składniki wrzucamy do miski, dodajemy jajko i łyżkę miodu, dokładnie mieszamy. Na blaszce (można użyć keksówki) wykładamy papier do pieczenia, a następnie masę. Masę równomiernie rozprowadzamy i dobrze ugniatamy. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu blok orzechowy dzielimy na mniejsze batoniki. Do batoników można dodać kokos, żurawinę, suszone banany i inne suszone owoce. Można je oblać roztopioną czekoladą.... Możliwości jest mnóstwo!!! Polecam!!!