Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące bakaliowe batony. Super na drugie śniadanie lub małe co nie co do przegryzienia :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 901
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 901
Składniki
Blachę o wym. 25/25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Cukier, miód oraz tłuszcz rozpuszczamy i chwilkę gotujemy. Do miski wsypujemy płatki, słonecznik, ziarenka lnu i jagłę. Mieszamy ze sobą i wlewamy miodową masę. Dokładnie mieszamy i wykładamy na blachę. Wyrównujemy i dobrze ugniatamy. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki na 1-2 godziny. Kroimy na dowolne kawałki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)