Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące bakaliowe batony. Super na drugie śniadanie lub małe co nie co do przegryzienia :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1094
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2034
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 482
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1094
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2034
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 482
Składniki
Blachę o wym. 25/25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Cukier, miód oraz tłuszcz rozpuszczamy i chwilkę gotujemy. Do miski wsypujemy płatki, słonecznik, ziarenka lnu i jagłę. Mieszamy ze sobą i wlewamy miodową masę. Dokładnie mieszamy i wykładamy na blachę. Wyrównujemy i dobrze ugniatamy. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki na 1-2 godziny. Kroimy na dowolne kawałki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)