Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące bakaliowe batony. Super na drugie śniadanie lub małe co nie co do przegryzienia :)
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 33
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 37
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 33
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2070
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 33
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 37
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 33
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2070
Składniki
Blachę o wym. 25/25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Cukier, miód oraz tłuszcz rozpuszczamy i chwilkę gotujemy. Do miski wsypujemy płatki, słonecznik, ziarenka lnu i jagłę. Mieszamy ze sobą i wlewamy miodową masę. Dokładnie mieszamy i wykładamy na blachę. Wyrównujemy i dobrze ugniatamy. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki na 1-2 godziny. Kroimy na dowolne kawałki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)