Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie można się od nich oderwać. Zbożowe batoniki , którymi zaskoczysz gości lub rodzinę.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 238
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4821
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44855
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 476
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 238
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4821
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44855
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 476
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Wszystkie nasiona mieszamy i wykładamy na wyściełaną papierem do pieczenia blaszkę. Podpiekamy około 15 minut.
W międzyczasie masło, miód i mleko rozpuszczamy w rondelku i gotujemy około 5 minut.
Podpieczone nasiona mieszamy z rodzynkami lub z żurawiną i wrzucamy do rozgrzanego płynu. Całość dobrze należy wymieszać. Wylewamy uzyskaną masę na wyściełaną papierem blachę. Blaszka powinna pozwolić stworzyć dwu centymetrowy placek.
Po wstępnym wystygnięciu wkładamy placek do lodówki na cztery godziny. Kroimy w wygodne batoniki lub inne kawałki.