Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie można się od nich oderwać. Zbożowe batoniki , którymi zaskoczysz gości lub rodzinę.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16854
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23908
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16854
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23908
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Wszystkie nasiona mieszamy i wykładamy na wyściełaną papierem do pieczenia blaszkę. Podpiekamy około 15 minut.
W międzyczasie masło, miód i mleko rozpuszczamy w rondelku i gotujemy około 5 minut.
Podpieczone nasiona mieszamy z rodzynkami lub z żurawiną i wrzucamy do rozgrzanego płynu. Całość dobrze należy wymieszać. Wylewamy uzyskaną masę na wyściełaną papierem blachę. Blaszka powinna pozwolić stworzyć dwu centymetrowy placek.
Po wstępnym wystygnięciu wkładamy placek do lodówki na cztery godziny. Kroimy w wygodne batoniki lub inne kawałki.