Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie bułeczki z borówkami, bez glutenu i bez dodatku cukru
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19790
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6832
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242388
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19790
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6832
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242388
Składniki
W misce wymieszaj mąkę, erytrytol, drożdże i sól. Dodaj lekko roztrzepane jajko, mleko, roztopione masło, oliwę i śmietanę. Zmiksuj i odstawi do lodówki na około 20 minut.
W małym garnku wymieszaj borówki z erytrytolem i skrobią. Gotuj na średnim ogniu do powstania konsystencji podobnej do dżemu.
Powierzchnię roboczą posyp mąką ryżową i wyłóż na nią ciasto, zagnieć je dwa razy. Podziel ciasto na 7-8 części i z każdej uformuj koło, na środek każdego ułóż nadzienie (ile chcesz), dokładnie zlep brzegi ciasta wokół nadzienia.
Bułki umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko wgnieć i dołóż nadzienie. Pozostaw na godzinę.
W tym czasie zrób kruszonkę, w średniej misce wymieszaj mąkę i erytrytol, dodaj masło i wymieszaj palcami aż powstaną okruszki, włóż do lodówki na 30 minut.
Bułki posyp kruszonką i piecz w 190°C przez 20-25 minut, do złotawego koloru.
Pozostaw do ostygnięcia