Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie bułeczki z borówkami, bez glutenu i bez dodatku cukru
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
W misce wymieszaj mąkę, erytrytol, drożdże i sól. Dodaj lekko roztrzepane jajko, mleko, roztopione masło, oliwę i śmietanę. Zmiksuj i odstawi do lodówki na około 20 minut.
W małym garnku wymieszaj borówki z erytrytolem i skrobią. Gotuj na średnim ogniu do powstania konsystencji podobnej do dżemu.
Powierzchnię roboczą posyp mąką ryżową i wyłóż na nią ciasto, zagnieć je dwa razy. Podziel ciasto na 7-8 części i z każdej uformuj koło, na środek każdego ułóż nadzienie (ile chcesz), dokładnie zlep brzegi ciasta wokół nadzienia.
Bułki umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko wgnieć i dołóż nadzienie. Pozostaw na godzinę.
W tym czasie zrób kruszonkę, w średniej misce wymieszaj mąkę i erytrytol, dodaj masło i wymieszaj palcami aż powstaną okruszki, włóż do lodówki na 30 minut.
Bułki posyp kruszonką i piecz w 190°C przez 20-25 minut, do złotawego koloru.
Pozostaw do ostygnięcia